Actividades – CA

LLOCS D'ESPECIAL ATRACTIU NATURAL

Un entorn ple de bellesa i experiències

SANTUARI DE BELLMUNT

El Santuari de Bellmunt es troba situat a 1.246 metres d'altitud. "L'ermita al cel suspesa" com deia Jacint Verdaguer. En tenim la primera referència l'any 1.219 i ofereix una de les panoràmiques més extenses de la comarca d'Osona i de sud del Ripollès. En dies clars es poden veure fins i tot les muntanyes de Montserrat, el Pirineu i el Pedraforca. A Bellmunt hi ha restaurant i hostatgeria. S'hi accedeix des de Sant Pere per carretera, fins a uns 200 metres del monestir.

CASTELLS

Ressenyem les restes de nombrosos castells en ruïnes com ara: Castell dels Torelló, distància: 7.6 km (Sant Vicenç T.) Castell de Vilar o la Vinyeta, distància: 8,6 km (Sant Pere de Torelló) Castell d'Orís, distància: 13.1 km Castell de Besora, distància: 23.3 km, sobre Santa Maria de Besora. El Castell de Montequiu, (distància: 21,1 km) es troba rehabilitat i hi tenen lloc visites teatralitzades i diverses activitats.

PONTS DE LA RIERA I TARGARONA

Tots dos ponts formaven part dels camins de ferradura que utilitzaven la gent de Sant Pere de Torelló per dirigir-se cap altres llocs de la comarca d'Osona, Vidrà o la Garrotxa. El pont de la Riera, d'estil romànic, es troba dins de la finca de Mas La Riera. A causa de l'aiguat de 1940 el pont va patir alguns desperfectes, els quals posteriorment van ser esmenats. Un pont que formava part d'un camí transhumant. El pont de Targarona és de tres arcs de mig punt i les bases de el pont són de pedra treballada, mentre que la resta està construïda amb pedres del propi riu. Es troba en el camí de Sant Pere a Mas Vinyoles i va ser recentment restaurat.

ZONA DE LA RIERA

A la finca de la Riera, propietat de l'Ajuntament de Sant Pere de Torelló i declarada d'utilitat pública, hi ha un itinerari senyalitzat. Aquest itinerari us permetrà conèixer els seus elements més característics, com la Font de la Figuera, la de la Riera o el pont d'estil romànic. Al llarg del recorregut trobareu cartells d'interpretació del medi natural així com una mostra representativa dels arbres i arbustos de la zona. També podreu conèixer la reproducció d'alguns dels animals que hi viuen. La zona compta amb un espai de pícnic, així com un terreny d'acampada conegut com El Serrat (l'ús del qual requereix de permís municipal). A l'estiu resulten també agradables alguns gorgs al riu Ges on fer una capbussada.

SALT DE MOLÍ

Aquest salt d'aigua es troba a la capçalera del riu Ges i té uns 15m. d'alçada. La ruta cap al Salt de Molí comença davant del poliesportiu de Vidrà, i segueix per un sender molt senyalitzat fins l'espectacular salt. Una excursió ideal per fer amb família o amics, apta per a tothom. Nota d'interès: Prop del pavelló hi ha una estupenda zona de pícnic i un parc infantil.

ROCA FORADADA

Un lloc màgic amb un salt d'aigua de 20 metres d'alçada que cau sobre un preciós gorg envoltat per un amfiteatre de parets de roca, una d'elles amb un gran forat que deixa veure el bosc a l'altre costat. La llegenda diu que en les profunditats del gorg de la Foradada habiten les "dones d'aigua", una mena de fades molt belles que apareixen a la superfície les nits de lluna plena per rentar-se la roba, pentinar-se llargues cabelleres i gaudir de l'aire fresc de la nit.

BOSC DE LA GREVOLOSA

La Fageda de la Grevolosa és; un bosc de faigs que superen els 30 metres d'altura, amb alguns exemplars de més de 200 anys, catalogats per la Generalitat. En aquesta fageda també s´hi troba una gran diversitat natural, tant de flora com de fauna. Paratge de gran bellesa i interès biològic. S'hi accedeix des de la carretera de Sant Pere al coll de Bracons, passada La Vola (sortint a mà dreta)

PARC NATURAL DE LA ZONA VOLCÀNICA DE LA GARROTXA

La Zona Volcànica de la Garrotxa és el millor exponent de paisatge volcànic de la península Ibèrica. Té una quarantena de cons volcànics i més de 20 colades de lava. La seva orografia, el sòl i el seu clima li proporcionen una variada vegetació, sovint exuberant, amb alzinars, rouredes i fagedes d'excepcional valor paisatgístic. Sens dubte la més coneguda és la "Fageda d'en Jordà". A la capital de la Garrotxa, Olot, s'ha popularitzat, en els últims anys la "cuina volcànica".

PANTÀ DE SAU

Embassament que emmagatzema i canalitza aigua del riu Ter i que està situat dins de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona. És un espai ideal per al senderisme, l'observació de flora i fauna i per a la pràctica d'esports nàutics. Una de les estampes més conegudes del pantà es produeix quan baixa el nivell de l'aigua i apareix el campanar de Sant Romà de Sau. Destaquem la visita al Monestir de Sant Pere de Casserres.

LLOCS D'ESPECIAL ATRACTIU CULTURAL

MUSEU EPISCOPAL VIC
MUSEU EPISCOPAL DE VIC

El Museu Episcopal va ser inaugurat el 1891 i durant més de cent anys ha continuat amb la seva missió de conservar, estudiar, exhibir i difondre els seus fons de valor excepcional.

Una magnífica col·lecció d’obres mestres de pintura i escultura de l’romànic i de gòtic català, juntament amb unes destacades col·leccions d’arqueologia, orfebreria, teixit, forja, vidre i ceràmica. Un fons de valor excepcional integrat per més de 29.000 peces.

CATEDRAL DE VIC
CATEDRAL DE VIC

Vic conserva un important conjunt monumental i històric que arriba des de l’època romana fins als nostres dies. El monument més antic és el temple romà però, sens dubte, el més destacat és la seva Catedral.

Consagrada a Sant Pere, va ser el centre al voltant de el qual es va desenvolupar el nucli urbà a finals de segle IX, Vicus Ausonae, d’on prové el nom de Vic. També destaquem a Vic el teatre / centre d’arts escèniques de L’Atlàntida amb un ampli programa cultural.

MUSEU DE LA TORNERIA

A Sant Pere de Torelló i en tota la Vall de l’Ges la indústria de la torneria de fusta ha estat, i encara és, una activitat econòmica de gran importància. La fabricació de baldufes, bitlles i altres joguines, barrots o poms i altres peces per a mobles han aportat riquesa a la zona, fent servir la noble fusta de boix molt sovint.

En aquest petit nou museu trobaran peces fabricades, maquinària i històries d’aquesta plana d’història local. I aprofitin per fer una volta pel centre històric d’aquesta vila industrial de l’Alt Ter.

Descarrega't la guia amb tots els llocs d'interès

ACTIVITATS LÚDIQUES